Tűzesetek elkerülése - 12 tipp

12 olyan javaslatot állítottunk össze, melyek megfogadása segít a tűzesetek elkerülésében. Ismerje meg a legfontosabb szempontokat.

12 tipp, hogy kerülhetjük el a tűzeseteket

Ha otthonunk a tűz martalékává válik, vajmi kevés vigasz, hogy a biztosításunk fedezi az anyagi kárt, hiszen számtalan személyes tárgyunk, pótolhatatlan emlékünk veszhet oda. Ezért nemcsak az ünnepek idején kell odafigyelnünk a tűzvédelemre, hiszen a gyertya vagy a csillagszóró mellett más veszélyforrások is léteznek.

 1. 1.    Szereltessünk fel füstérzékelőt, és tartsuk karban rendszeresen. Havonta ellenőrizzük a működését, és szükség szerint cseréljük ki az elemeket.
 2.  
 3. 2.    A statisztikák szerint a legtöbb lakástűz a konyhából ered: sose hagyjuk őrizetlenül a tűzhelyet vagy a sütőt – öt percre se szaladjunk ki a kertbe, és ne bocsátkozzunk hosszú telefonbeszélgetésbe egy másik szobában.
 4.  
 5. 3.    Tartsunk otthon poroltót, és ismerkedjünk meg alaposan a használatával.
 6.  
 7. 4.    Lakásvásárlásnál egy villanyszerelővel ellenőriztessük a villamos rendszer állapotát, és cseréltessük ki az elavult vezetékeket.
 8.  
 9. 5.    A fűtőberendezéseket és a kéményeket évente ellenőriztessük.
 10.  
 11. 6.    Ne gyújtsunk gyertyát gyúlékony tárgyak, bútorok közelében, például a függönyhöz közel, illetve ne hagyjuk őket őrizetlenül: bármennyi időre is hagyjuk el a szobát, oltsuk el őket.
 12.  
 13. 7.    A gyúlékony tárgyakat legalább egy méterre helyezzük el a hőkibocsátó berendezésektől, például a sütőtől, a hősugárzótól vagy a kandallótól.
 14.  
 15. 8.    A sütőt és a tűzhelyet rendszeresen tisztítsuk, és szabadítsuk meg a rácsöpögött zsírtól.
 16.  
 17. 9.    Ha olajban sütünk, takarjuk le a lábast vagy serpenyőt egy fedővel. Ha lángra lobbanna az olaj, a fedővel és ne vízzel fojtsuk el a tüzet, ugyanis utóbbi esetben a keletkező forró gőz égési sérüléseket okozhat.
 18.  
 19. 10.    A gyúlékony folyadékokat – vegyszerek, festékek, olajok – tartsuk házon kívül, például a garázsban.
 20.  
 21. 11.    Rendszeresen ellenőrizzük az elosztók és hosszabbítók épségét, hiszen a takarítás, a szobában való közlekedés vagy a bútorok mozgatása közben a vezetékük megsérülhet.
 22.  
 23. 12.    Ne dohányozzunk az ágyban, és a hamutartó kiürítésekor folyassunk rá egy kis vizet.


Tűz esetén pedig ne próbálkozzunk magunk az oltással, vagy legalábbis első lépésként értesítsük a tűzoltókat, különben értékes perceket veszíthetünk.

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

A biztonságtechnikai rendszerek - riasztó, biztonsági kamera, kaputelefon - szerelés szakértelmet igénylő feladatok. Nagyon fontos, hogy csak a megfelelő képesítéssel, sokéves tapasztalattal és számtalan referenciával rendelkező szerelőt válasszon! Laikusként nagyon nehéz eldönteni, ki tekinthető jó szakembernek.
 
Szívesen segítünk! Adja meg a következő adatokat és az Ország bármely területén tudunk kipróbált, megbízható telepítő szakembert ajánlani, aki garantáltan profi és korrekt.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

A biometrikus biztonsági rendszerek működése

A biometrikus biztonsági rendszerek működése

A biometrikus azonosítás lényege nevéből is kiolvasható – egyéni jellemzőink alapján azonosít minket a rendszer, előre rögzített minták alapján. Egy olyan vállalatnak, amely valóban biztonságban akarja tudni értékeit, ilyen rendszerrel kell védenie azokat. Hogyan ismer fel a gép?
Google Analytics Alternative