Távfelügyeleti rendszer kiválasztása

Távfelügyeleti rendszer választásakor sokaknál az ár a legfontosabb szempont – pedig egy ilyen rendszer beszerzésekor ez éppen, hogy kisebb jelentőséggel kellene, hogy bírjon. Mivel értékeinket s biztonságunkat védi, a befektetés bőven megéri. De akkor mit mérlegeljünk?

Elsőként meg kell határozni saját igényeinket. Ha otthoni rendszert akarunk telepíteni, egy egyszerűbb, mozgásérzékelővel, riasztóval kombinált hálózat, éppen megfelelő lehet. Ez a legtöbb esetben már megfelelően biztosítja a védelmet a betörőkkel, alkalmi behatolókkal szemben, akiket a legtöbb esetben már maga a riasztó is elijeszt, mielőtt nagyobb baj történne.

 

Más a helyzet, hogy ha a vállalati alkalmazásra választunk – ebben a kategóriában egészen más szintű igényeket kell támasztanunk egy távfelügyeleti rendszerrel szemben.

 

Csak a teljes rendszer felelhet meg

Ha egy irodát, üzemet, raktárt vagy labort akarunk védeni, pláne nem szabad spórolnunk. Mindenekelőtt olyan kamerarendszerre lesz szükség, amely nem csak minden szükséges teret lefed, de elég nagy felbontással is bír ahhoz, hogy utólag a felvételnek haszna legyen. Természetesen a rögzítés szintén alapkövetelmény – a fájlokra bármikor szükség lehet, s tárolásukhoz a megfelelő méretű és minőségű háttértárat is biztosítani kell. Adott esetben szükség lehet arra, hogy a fényforrásokat átrendezzük, illetve éjjellátó üzemmóddal is bíró kamerákat szereljünk fel.

 

Szükség lehet még mozgásérzékelésre, illetve természetesen olyan távvezérlésre, amely segítségével a rendszert (vagy annak részeit) ki- vagy bekapcsolhatjuk, a kamerák képét egyenként megtekinthetjük, kommunikáljunk a hálózat bármely részével.

 

Egyéni igényekhez egyéni megoldások

Persze mobil távfelügyeleti rendszerek is léteznek – ezekkel követhetjük például fuvarozásra használt gépjárműveink helyzetét, útvonalát és sebességét, a raktérajtó állapotát, és persze kamerát is szerelhetünk a jármű adott pontjaira.

 

Egy szakember tanácsa mindig segíthet abban, hogy pontosan milyen rendszerre van szükségünk – nehéz is erre általános választ adni, hiszen minden területen más igények merülnek fel. Azt azonban észben kell tartani, hogy még egy nagyságrendileg elsőre óriásinak tűnő beruházás is bizonnyal jobb lehetőség, mint akár csak egyetlen alkalom, amikor rablás áldozataivá válunk.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Kamerák használata a gyakorlatban (összehasonlítás)

Kamerák használata a gyakorlatban (összehasonlítás)

Gyakorlati példán mutatjuk meg, hogy az analóg kamera és az IP kamera mennyire különbözik. Szemléltetjük, hogy azonos feladatnál milyen mértékben szolgáltatnak jobb képminőséget a digitális IP kamerák.
Google Analytics Alternative