Mikor tudhatjuk vállalkozásunkat teljes biztonságban?

Minél nagyobb egy vállalkozás, minél több helyet foglal el fizikailag és virtuálisan, minél nagyobb szeletet birtokol egy adott piactól, annál többféle veszéllyel, kockázattal kell szembenéznie. Egy cégvezetőnk tehát lehetőségeihez képest a lehető legjobban fel kell készülnie, hogy megvédje vállalatát, alkalmazottait és értékeit. Ahogy a mondás tartja: Ha békét akarsz, készülj a háborúra.

Illetékteleneknek tilos

Mindenekelőtt biztosítani kell, hogy csak azok léphessenek be a vállalkozás által használt irodákba, épületekbe, telephelyre, akiknek erre jogosultságuk van. Az illetéktelen behatolókatkülönféle biztonsági rendszerekkel tarthatjuk távol, mint beléptető rendszerek,  kamerás megfigyelőrendszerek, behatolásvédelmi rendszerek (riasztók, mozgásérzékelők, infrasorompók, stb.). Ezek szükség esetén távolról vezérelhetőek, automatikusan riasztanak, és kis szerencsével nem csak figyelmeztetnek a behatolásra, de meg is hiúsítják azt.

 

Mutasd magad

A beléptetést persze egy munkanapon is meg kell oldanunk – különféle azonosító rendszerek alkalmazásával a legforgalmasabb napokon is biztosak lehetünk afelől, hogy csak az lép majd be a céghez, akinek erre van is joga. E téren az egyszerűbb mágneskártyás rendszerektől a komplex biometrikus azonosításig terjednek lehetőségeink, s határt csak a ráfordítható tőke nagysága jelent.

 

Katasztrófa és védelem

A cégvezető felelőssége és kötelessége gondoskodni arról, hogy a cégnél ne történhessenek baleset óvatlanságból, hanyagságból. A tűzesetek, munkahelyi balesetek, áruk rongálódásának vagy eltűnésének megelőzését szigorú szabályok életbe léptetésével és betartásával, a baj megtörténtekor a károk minimalizálását, az alkalmazottak életének és épségének védelmét a megfelelő felszerelések beszerzésével és a hatóságok mihamarabbi értesítésével garantálhatjuk. Nagyobb telephelyek, nagyobb alkalmazotti létszámú vállalatok esetén érdemes biztonságtechnikai auditot kérni, meglepődnénk, hogy sok esetben még igazán nagy, neves cégek biztonsági rendszereiben is milyen anomáliák, rések lehetnek. Ezek általában nem új, drága rendszerekkel, hanem a meglévők szakszerű összehangolásával, a dolgozók oktatásával, vagy minimális finomhangolással megoldhatók.

 

Avatott szemek

A védelem nem csak a fizikai, hanem a virtuális térben is szükséges – üzleti titkainkat, know-how-nkat, pénzügyi, és személyi adatokat tartalmazó fájlrendszereinket, szervereinket, hálózatainkat tűzfalakkal, titkosítással kell elzárnunk a behatolók elől. Rendszergazdáinknak folyamatosan figyelniük kell a rendszer működését, és behatolási kísérlet esetén szembeszállni a hekkerekkel. Az üzletben a legnagyobb hatalom minden esetben az információ, ezért vállalkozásunk bizalmas adatainak védelme elsőrendű fontosságú.

 

Ha bármilyen téren nem végzünk alapos munkát, és hanyagul állítjuk fel védelmünket, később a legkisebb hiba is a bukásunkat okozhatja.

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

 

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

A riasztórendszer bemutatása 6 pontban

A riasztórendszer bemutatása 6 pontban

DSC biztonsági rendszert bemutatója 6 egyszerű lépésben. Kezelők, vezérlők, héjvédelem, belső védelem, Élet- és értékvédelem, Kommunikáció és távfelügyelet
Google Analytics Alternative