IP átállás

Kamerarendszer választásnál az egyik első és legfontosabb eldöntendő feladat, hogy milyen architektúrával rendelkezzen a rendszerünk. A klasszikus analóg rendszerek ára még vonzó lehet, de ha előre tekintünk, akkor mindenképpen érdemes számításba venni az IP kamerás rendszereket is.

Az analóg rendszerek bár sokat fejlődtek, de elérték a PAL rendszer határait, felbontásban pedig már szinte össze sem lehet hasonlítani az IP-s rendszerekkel. De miért is maradjunk az analóg rendszereknél?

Ha már van analóg rendszerünk, egyszerű a válasz: mert működik. Ha elégedettek vagyunk a jelenlegi képminőséggel és a rendszer nyújtotta funkciókkal, felesleges költséges fejlesztéseket eszközölni.  

Ahogy folyamatosan csökkentek az utóbbi időben az analóg kamerák, egyre magasabb felbontású kamerák lettek elérhetőek, és egy régebbi analóg rendszer vérfrissítését is könnyen megoldhatjuk egy új analóg kamerával. Ez nyilván jelentősen olcsóbb, mint a rendszer átalakítása ip alapúvá.

Ha végeredményben az ár dönt vagy már meglévő analóg rendszer kiegészítése a cél, akkor szóba jöhet az ún. HDCVI kamera megoldás. A HDCVI előnye, hogy akár meglévő analóg rendszerbe is beilleszthető (koax kábelt használ), de már korszerű Full HD képminőséget biztosít és az ára is vonzó.

A jövő viszont egyértelműen az IP világa! Szakemberek szerint 2014 lesz az IP kamerák végleges térnyerésének éve.

Ne felejtsük azonban el, hogy az IP megoldások árai is sokat csökkentek az elmúlt években és ez a tendencia tovább folytatódik.

Új rendszer esetén tehát  érdemes valódi IP rendszerben gondolkodni, hiszen ezek a kamerák biztosítanak igazán jó képminőséget, önmagukban is működhetnek teljes funkcionalitásban, sokal több funkciójuk van, mint analóg társaiknak, ráadásul az IP környezet miatt integrálhatók nem biztonságtechnikai rendszerekbe is.

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

A biztonságtechnikai rendszerek - riasztó, biztonsági kamera, kaputelefon - szerelés szakértelmet igénylő feladatok. Nagyon fontos, hogy csak a megfelelő képesítéssel, sokéves tapasztalattal és számtalan referenciával rendelkező szerelőt válasszon! Laikusként nagyon nehéz eldönteni, ki tekinthető jó szakembernek.
 
Szívesen segítünk! Adja meg a következő adatokat és az Ország bármely területén tudunk kipróbált, megbízható telepítő szakembert ajánlani, aki garantáltan profi és korrekt.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Riasztókról általában

Riasztókról általában

A manapság a lakásokba, irodákba és egyéb védendő objektumba - mely akár lehet több ezer négyzetméteres raktár vagy többszintes ház -, az értékek megóvására behatolásjelző rendszereket lehet telepíteni. Ezek a behatolásjelző rendszerek az épületbe elhelyezett eszközök a közvetlen vagyonvédelmi feladatokon túl egyéb speciális feladatokat is elláthatnak.
Google Analytics Alternative