GPRS tudástár

GPRS jelentése, a csomagkapcsolt megoldás. Lényege az állandó on-line kapcsolat mellett adatforgalom alapú átvitel, és elszámolás. A technológiát használják a biztonságtechnikában.

GPRS (General Packet Radio Service)

A GPRS angol rövidítés jelentése általános csomagkapcsolt rádiószolgáltatás, amely nagy adatátviteli sebességű (a GSM-hez képest az adatátviteli sebesség tízszeresére növekedett, 9,6 kbps-ról 115 kbps-ra) vezeték nélküli adatkommunikációt, többek között Internetes szolgáltatást tesz lehetővé. A csomagkapcsolt adatátviteli szolgáltatások révén állandó on-line kapcsolat áll az előfizetők rendelkezésére, számlázása általában tisztán adatforgalom alapú.

A küldő (az Internet protokollhoz hasonlóan) az adatokat csomagokra darabolás után ellátja a címzettet azonosító fejléccel, majd a csomagot elküldi, így a csatornát csak a továbbítás idejére tartja fent.

A GPRS rendszer erősen támaszkodik a GSM rendszerre (GSM rendszeren kívül nem használatos) és sokban ki is bővít azt. A megoldás hátránya, hogy a GPRS összeköttetés sebessége az éppen szabad beszédcsatornák számától függ és nem állandó, ezért szabad időrés hiányában az átvitel leállhat.

 

GPRS technológia használata a biztonságtechnikában

A DSC GSM/GPRS (GS3055/GS3100/GS3120) eszközei képesek a telefonvonal szimulálásra, így a hagyományos (vezetékes) telefonvonalra köthető riasztó központoknak képesek telefonvonalat biztosítani. Így azok képesek a normál GSM csatornán a kommunikációs továbbítására.

A kommunikátor modulok képesek a riasztóközpont által küldendő üzenet (Contact ID) átvételére és azt a GSM/GPRS csatornán továbbítani a (meghatározott) távfelügyeleti állomás (IP vevő) vevőegységére. Ezáltal a kommunikáció gyorsabb, költségtakarékosabb lehet, a periodikus teszt gyakoribb (perces-órás időintervallumban) lehet, illetve bizonyos rendszerek esetén a folyamatos felügyelet is megoldható.

 

Az ilyen rendszerek redundáns kommunikációs csatornaként is kiépíthetőek, ha erre igény van (pl. tűzjelző átjelzésnél).

 

Reméljük, cikkünkkel segítettünk, hogy a riasztószerelő ajánlatát jobban megértse majd. Ha szeretné garantáltan megbízható, profi, korrekt telepítőre bízni biztonságtechnikai rendszereit, forduljon hozzánk bizalommal, az ország bármely területén tudunk ajánlani kipróbált szakembert. Írjon nekünk, ha segíthetünk: info@riaszto.hu

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

A biztonságtechnikai rendszerek - riasztó, biztonsági kamera, kaputelefon - szerelés szakértelmet igénylő feladatok. Nagyon fontos, hogy csak a megfelelő képesítéssel, sokéves tapasztalattal és számtalan referenciával rendelkező szerelőt válasszon! Laikusként nagyon nehéz eldönteni, ki tekinthető jó szakembernek.
 
Szívesen segítünk! Adja meg a következő adatokat és az Ország bármely területén tudunk kipróbált, megbízható telepítő szakembert ajánlani, aki garantáltan profi és korrekt.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Milyen a jó riasztó?

Milyen a jó riasztó?

A válasz nagyon egyszerű: riaszt, ha kell, nem élesedik, ha nem kell (vakriasztás), könnyen kezelhető, esztétikus, és nem igényel sok szervizelést.
Google Analytics Alternative