Kültéri és beltéri mozgásérzékelők

A kültéri mozgásérzékelők a beltériek csepp- és UV-álló házba szerelt változatai, amelyeket elsősorban épületek között, falakkal részben védett terület felügyeletére használnak.

Mi a különbség a kültéri és a beltéri mozgásérzékelők között?

A beltéren felszerelt mozgásérzékelők kültéri változatával a kertbe bemászó illetéktelen behatolókat már azelőtt felderíthetjük, hogy elérnének otthonunk bejáratához. A kültéri mozgásérzékelők a beltériekkel azonos elven működnek, azaz a látóterükben történő hőmérséklet-változást (a környezeti hőmérséklet és a melegvérű élőlények hőkisugárzása közti különbséget) érzékelve detektálják a mozgást. A berendezés tartalmazhat kizárólag passzív infravörös érzékelőket, illetve mikrohullámú érzékelőkkel kombinált infravörös érzékelőket is.

A kültéri mozgásérzékelők működése

A kültéri mozgásérzékelők a beltériek csepp- és UV-álló házba szerelt változatai, amelyeket elsősorban épületek között, falakkal részben védett terület felügyeletére használnak. Hatótávolságuk általában 20-25 méter. A korszerű berendezések azonban ennél többet is tudnak: ezek a védett térbe kerülő melegvérű állatok, a szél mozgatta növényzet, az erős napsugárzás vagy más hőmérsékleti hatások miatt nem okoznak jelzést, azaz kevés a téves riasztás. Ezek a kültéri mozgásérzékelők tartalmazhatnak mikrohullámú érzékelőket is, vagy akár több infra érzékelő elemet is, így a környezeti hatások kiszűrésével tudják felismerni a valódi emberi mozgást.

A környezeti hatások kiszűrése

A digitális azonosság-felismerési technológia jóvoltából a rendszer összehasonlítja a két infravörös érzékelő jeleit, és csak azok egyezésekor riaszt. Egy mozgó kisállat a két csatornában különböző, míg egy ember közel azonos nagyságú és jelalakú jelzéseket hoz létre. Így sikerrel kizárhatók az állatok, a szél vagy a felhősödés okozta hőmérsékletváltozások.

A riasztószerelők kültérre és beltérre is előszeretettel telepítik a DSC érzékelőket, mert működésük megbízható, ugyanakkor kevés a téves riasztás.

 

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

A biztonságtechnikai rendszerek - riasztó, biztonsági kamera, kaputelefon - szerelés szakértelmet igénylő feladatok. Nagyon fontos, hogy csak a megfelelő képesítéssel, sokéves tapasztalattal és számtalan referenciával rendelkező szerelőt válasszon! Laikusként nagyon nehéz eldönteni, ki tekinthető jó szakembernek.
 
Szívesen segítünk! Adja meg a következő adatokat és az Ország bármely területén tudunk kipróbált, megbízható telepítő szakembert ajánlani, aki garantáltan profi és korrekt.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Hogyan védjem meg a nyaralómat?

Hogyan védjem meg a nyaralómat?

Nemcsak otthonunk, hanem hétvégi házunk vagy nyaralónk biztonságáról is érdemes gondoskodnunk egy riasztó felszerelésével.
Google Analytics Alternative