Infrasorompók

Az infrasorompók a vonali érzékelők közé tartoznak: a sorompó szabad szemmel láthatatlan, infravörös fénynyalábjának megszakításakor a berendezés jelet küld az azzal összekötött rendszernek, beindítja a riasztást, és/vagy jelez a távfelügyeleti központnak.

Biztonsági őrök a kertben: tudjon meg többet az infrasorompókról!

Az infrasorompókat a legtöbben a filmekből ismerhetjük: ezek azok a hasznos biztonságtechnikai eszközök, amelyek megnehezítik a műkincstolvajok dolgát egy múzeumban. A valóságban azonban nemcsak zárt térben, hanem akár a kertben is előszeretettel használják őket, illetve nem olyan egyszerű kicselezni őket akkor sem, ha a behatoló óvatos és kellően hajlékony.

Az infrasorompó működése

Az infrasorompók a vonali érzékelők közé tartoznak: a sorompó szabad szemmel láthatatlan, infravörös fénynyalábjának megszakításakor a berendezés jelet küld az azzal összekötött rendszernek, beindítja a riasztást, és/vagy jelez a távfelügyeleti központnak. Kültéri használatkor olyan korszerű rendszert érdemes felszereltetni, amely képes érzékelni, hogy a jel változását valóban illetéktelen behatolás vagy időjárási tényezők okozzák, így esőben, ködben vagy hóesésben is használható. Az infrasorompók hatótávolsága általában 20-200 méter.

Az infrasorompó kültéri használata

Az infrasorompót felszerelhetjük például a kerítés tetejére, hogy azonnal riasszon, ha valaki megpróbál bemászni rajta. De a kertben is elhelyezhetjük, hogy jelezze az épület felé közeledőket. A korszerű infrasorompókat a betolakodók a valóságban nem tudják filmes trükkökkel kicselezni: ha tükröt tartanak a sugár elé, a riasztó jelez, és saját jeladóval sem lehet megtéveszteni. A modern berendezések automatikus infrasugárerősség-szabályzó áramkörrel rendelkeznek, illetve napfény, lámpafény és fluoreszkáló fény elleni védelemmel felszereltek.

Az infrasorompó elhelyezése

Az infrasorompót ajánlott úgy elhelyezni, hogy az infrasugarakat erős szél esetén se szakíthassák meg az abba belógó fák vagy bokrok ágai, illetve a magas aljnövényzet. Ezt megelőzve azonban a téves riasztások aránya csekély. Az infrasorompót használhatjuk a védelmi rendszer részeként, a beltéri riasztó mellett, távfelügyeletre kötve.

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

A biztonságtechnikai rendszerek - riasztó, biztonsági kamera, kaputelefon - szerelés szakértelmet igénylő feladatok. Nagyon fontos, hogy csak a megfelelő képesítéssel, sokéves tapasztalattal és számtalan referenciával rendelkező szerelőt válasszon! Laikusként nagyon nehéz eldönteni, ki tekinthető jó szakembernek.
 
Szívesen segítünk! Adja meg a következő adatokat és az Ország bármely területén tudunk kipróbált, megbízható telepítő szakembert ajánlani, aki garantáltan profi és korrekt.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Vezetékes vagy vezeték nélküli riasztó?

Vezetékes vagy vezeték nélküli riasztó?

Riasztórendszer vásárlás előtt az egyik legfontosabb kérdés az, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli rendszert válasszunk. Számos pozitív és negatív érv áll mindkét megoldás mellett, ezt járjuk egy kicsit körbe.
Google Analytics Alternative