Ingyenes mobilapplikáció az új DSC NEO riasztóhoz

Ez év júniusától került a boltokba, és a riasztószerelőkhöz a DSC legújabb NEO központcsaládja. Az új, innovatív fejlesztés számos előnyt kínál a riasztórendszerek telepítéséhez, felhasználóbarát, okos megoldásokban gazdag rendszer. A számos újításban nagy szerepe van a vezeték nélküli bővítésnek és az internetes kommunikátornak

Cikkünkben az internet adta szabadságot emeljük ki, hiszen már hivatalosan is elérhető mind iOS-re, mind Androidra a TYCO Safety Products Canada által kiadott PowerSeries NEO Go applikáció. A mobilos app segítségével könnyen tudjuk tabletünkről vagy telefonunkról átvenni az irányítást a riasztó rendszer felett. Mindössze egy internetes kommunikátor modul szükséges hozzá.

A riasztó telepítő / szerelő szakember közreműködése mindenképpen szükség van a mobil app beüzemeléséhez. A beüzemelést követően az applikációban megjelennek a partíciók és mellette piros – zöld négyzetek, amelyek az állapotokat jelzik. Értelemszerűen a zöld a kikapcsolt, míg a piros a bekapcsolt partíció állapotot jelez. Elég csak a színes négyzetre bökni és a választható élesítési mód (távozó, otthoni, éjszakai) azonnal kiválasztható és már kezeljük is a rendszert. A parancs kiadása után az adott partíció állapota megváltozik, a kis négyzet színe piros vagy zöld lesz. A partíciókat kapcsolgatni lehet külön-külön is, de lehetőség van a rendszer egyszerre történő élesítésére, kikapcsolására is, ha a képernyő felső részén lévő állapotjelző négyzetre tapintunk és kiválasztjuk a megfelelő műveletet. Arra ügyeljünk, hogy elsődlegesen a NEO rendszerben felvitt felhasználói kódunk határozza meg, hogy mely területeket vezérelhetjük, mihez van jogosultságunk.

 

 

Kimenet vezérlések, zónák

 

Természetesen meg lehet tekinteni a zónák állapotát is. Elég a bal felső 3 pöttyre tapintani és megjelenik egy menü, ahol elérjük a zónákat és programozható kimeneteket. A zónákra tapintva, először partíciót választunk és utána megjelennek a területhez tartozó zónák egymás alatt. Itt lehetőség van a zónák kiiktatására is, ha szükséges. A zónák nevei a NEO központból természetesen megjelennek a mobil appban

 

 

Hogy jön az öntözőrendszer a NEO riasztóba?

 

Hát egyszerűen! Mivel minden NEO központ rendelkezik bővíthető PGM kimenetekkel, a legkisebb is 22 kimentre bővíthető, míg a legnagyobb akár 144-et is lekezel, bőven van lehetőség az öntözőrendszer vezérlésére. Elég csak a PGM kimeneteket választani, majd az adott partíciót és máris tudjuk ki-be kapcsolni, vezérelni vele az öntözőrendszert, világítást, hűtést-fűtést - kedvünk szerint.

 

Értesítések

 

A mobil app segítségével nem csak vezérelni tudunk, hanem értesítéseket is kapunk a rendszertől, ki mikor mit élesített, kapcsolt ki, riasztások, visszaállások is megjelennek. Ezek az üzenetek elsősorban a telefon operációs rendszerében támogatott értesítések, amelyekhez hangot is tudunk rendelni, így a figyelmeztetés mindig megjelenik. Ezeket az értesítéseket természetesen lehet tiltani is, ilyenkor nem jelenik meg semmilyen esemény.

Az app szerver-kliens üzemmódban működik, lényege, hogy az internetes DSC kommunikátor egy biztonságos szerverre kapcsolódik, és a telefon/tablet erről a szerverről veszi át az üzeneteket, parancsokat.

 

Biztonság

 

Alapkérdés minden esetben, amit mi javaslunk:

Mivel a mobil app a felhasználói kódunkat használja, javasoljuk, ne állítsa be senki alapértelmezett kódnak, így minden egyes indításkor a telefon bekéri a kódot, kisebb az esélye, hogy illetéktelen kezekbe kerül.

Számos egyéb módja létezik a telefon/tablet védelmének, ilyenek például a képernyőzárak, melyek bizonyos mintázatra vagy pin kódra engednek csak hozzáférést, mindenképpen javasolt használatuk.

 

A mobil app ingyenes, a felhasználók számára elérhető.

 

A DSC NEO termékcsalád bevezető áron elérhető a kiemelt riasztó szerelő partnereinknél. Kérjen ajánlatot!

 

 

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Videós appok – Tartsa szemmel értékeit!

Videós appok – Tartsa szemmel értékeit!

Az okoseszközök elterjedése egy egészen új szintre léptette az otthoni és vállalati biztonságot is – míg korábban csak arra volt lehetőségünk, hogy elriasszuk, vagy utólag kézre kerítsük azt, aki értékeinket magának akarja, ma már akár élőben le is fülelhetjük. Az okostelefonok és az otthoni biztonsági rendszerek integrációjával ma már könnyen és gyorsan egy olyan rendszert hozhatunk létre, amely segítségével akkor is szemmel tarthatjuk otthonunk minden szegletét, amikor éppen munkában vagyunk, vagy éppen fordítva.
Google Analytics Alternative