Ingyenes mobilapplikáció az új DSC NEO riasztóhoz

Ez év júniusától került a boltokba, és a riasztószerelőkhöz a DSC legújabb NEO központcsaládja. Az új, innovatív fejlesztés számos előnyt kínál a riasztórendszerek telepítéséhez, felhasználóbarát, okos megoldásokban gazdag rendszer. A számos újításban nagy szerepe van a vezeték nélküli bővítésnek és az internetes kommunikátornak

Cikkünkben az internet adta szabadságot emeljük ki, hiszen már hivatalosan is elérhető mind iOS-re, mind Androidra a TYCO Safety Products Canada által kiadott PowerSeries NEO Go applikáció. A mobilos app segítségével könnyen tudjuk tabletünkről vagy telefonunkról átvenni az irányítást a riasztó rendszer felett. Mindössze egy internetes kommunikátor modul szükséges hozzá.

A riasztó telepítő / szerelő szakember közreműködése mindenképpen szükség van a mobil app beüzemeléséhez. A beüzemelést követően az applikációban megjelennek a partíciók és mellette piros – zöld négyzetek, amelyek az állapotokat jelzik. Értelemszerűen a zöld a kikapcsolt, míg a piros a bekapcsolt partíció állapotot jelez. Elég csak a színes négyzetre bökni és a választható élesítési mód (távozó, otthoni, éjszakai) azonnal kiválasztható és már kezeljük is a rendszert. A parancs kiadása után az adott partíció állapota megváltozik, a kis négyzet színe piros vagy zöld lesz. A partíciókat kapcsolgatni lehet külön-külön is, de lehetőség van a rendszer egyszerre történő élesítésére, kikapcsolására is, ha a képernyő felső részén lévő állapotjelző négyzetre tapintunk és kiválasztjuk a megfelelő műveletet. Arra ügyeljünk, hogy elsődlegesen a NEO rendszerben felvitt felhasználói kódunk határozza meg, hogy mely területeket vezérelhetjük, mihez van jogosultságunk.

 

 

Kimenet vezérlések, zónák

 

Természetesen meg lehet tekinteni a zónák állapotát is. Elég a bal felső 3 pöttyre tapintani és megjelenik egy menü, ahol elérjük a zónákat és programozható kimeneteket. A zónákra tapintva, először partíciót választunk és utána megjelennek a területhez tartozó zónák egymás alatt. Itt lehetőség van a zónák kiiktatására is, ha szükséges. A zónák nevei a NEO központból természetesen megjelennek a mobil appban

 

 

Hogy jön az öntözőrendszer a NEO riasztóba?

 

Hát egyszerűen! Mivel minden NEO központ rendelkezik bővíthető PGM kimenetekkel, a legkisebb is 22 kimentre bővíthető, míg a legnagyobb akár 144-et is lekezel, bőven van lehetőség az öntözőrendszer vezérlésére. Elég csak a PGM kimeneteket választani, majd az adott partíciót és máris tudjuk ki-be kapcsolni, vezérelni vele az öntözőrendszert, világítást, hűtést-fűtést - kedvünk szerint.

 

Értesítések

 

A mobil app segítségével nem csak vezérelni tudunk, hanem értesítéseket is kapunk a rendszertől, ki mikor mit élesített, kapcsolt ki, riasztások, visszaállások is megjelennek. Ezek az üzenetek elsősorban a telefon operációs rendszerében támogatott értesítések, amelyekhez hangot is tudunk rendelni, így a figyelmeztetés mindig megjelenik. Ezeket az értesítéseket természetesen lehet tiltani is, ilyenkor nem jelenik meg semmilyen esemény.

Az app szerver-kliens üzemmódban működik, lényege, hogy az internetes DSC kommunikátor egy biztonságos szerverre kapcsolódik, és a telefon/tablet erről a szerverről veszi át az üzeneteket, parancsokat.

 

Biztonság

 

Alapkérdés minden esetben, amit mi javaslunk:

Mivel a mobil app a felhasználói kódunkat használja, javasoljuk, ne állítsa be senki alapértelmezett kódnak, így minden egyes indításkor a telefon bekéri a kódot, kisebb az esélye, hogy illetéktelen kezekbe kerül.

Számos egyéb módja létezik a telefon/tablet védelmének, ilyenek például a képernyőzárak, melyek bizonyos mintázatra vagy pin kódra engednek csak hozzáférést, mindenképpen javasolt használatuk.

 

A mobil app ingyenes, a felhasználók számára elérhető.

 

A DSC NEO termékcsalád bevezető áron elérhető a kiemelt riasztó szerelő partnereinknél. Kérjen ajánlatot!

 

 

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Idősek védelme

Idősek védelme

A távfelügyeletre kapcsolt készülék segítségével az azt használó idős vészhelyzet esetén jelzést tud küldeni, a távfelügyeleti központ pedig a riasztást fogadva segítséget küld a helyszínre.
Google Analytics Alternative