Beléptetőrendszerek intézmények részére

Nagy forgalmú közintézményben vagy irodában előfordulhat, hogy a dolgozók és ügyfelek mellett rossz szándékú személyek is besurrannak, elvegyülve a belépésre jogosultak között, majd az elemelt értékekkel ugyanúgy távoznak. A kártyás beléptető kapu használatához viszont meg kell adniuk a nevüket, illetve bemutatniuk valamely személyi okmányukat; így pedig valószínűleg nem kockáztatnák meg a bűncselekményt.

Beléptetőrendszerek intézmények részére

 

A társasházakban, iskolákban, önkormányzatoknál, közintézményekben és irodákban alkalmazott beléptető rendszerek feladata kettős. Egyrészt, a kizárólag arra jogosult személyek beléptetésével hatékonyabban megelőzhetők a bűncselekmények, másrészt pedig a dolgozók és látogatók mozgása könnyebben nyomon követhető. Egy nagy forgalmú közintézményben vagy irodában előfordulhat, hogy a dolgozók és ügyfelek mellett rossz szándékú személyek is besurrannak, elvegyülve a belépésre jogosultak között, majd az elemelt értékekkel ugyanúgy távoznak. A kártyás beléptető kapu használatához viszont meg kell adniuk a nevüket, illetve bemutatniuk valamely személyi okmányukat; így pedig valószínűleg nem kockáztatnák meg a bűncselekményt, hiszen hamar a nyomukra akadna a hatóság.

 

A munkaidő egyszerűen nyilvántartható

 

beléptető rendszer cégeknélAz intézménybe belépők mozgásának nyomon követése is több előnnyel bír. Egy munkahely esetén az alkalmazottak tényleges munkaideje sokkal egyszerűbben nyilvántartható; így akkor is időben érkeznek majd reggel, illetve valóban csak a munkaidő végén indulnak haza, ha felettesük aznap épp nem tartózkodik az irodában. Az iskolákban hasonló célt szolgálnak a beléptetőrendszerek: egyrészt használatukkal a szülők nagyobb biztonságban tudhatják gyermekeiket, illetve az is ellenőrizhető, hogy a tanuló valóban az iskolában tartózkodott-e a tanítási idő alatt.

 

Távol tarthatjuk az illetékteleneket egyes helyiségektől

 

Beléptetőrendszerek alkalmazásakor az érintett személyeket belépési jogosultsággal ruházhatjuk fel; illetve azt is meghatározhatjuk, az egyes irodákba vagy más helyiségekbe ki léphet be – például megszabhatjuk, hogy a takarító személyzet az épületbe beléphet, az irattárba vagy a pénztárhelyiségbe viszont már nem. A rendszer ezen kívül pontosan dokumentálja, az illető mikor lépett be és hagyta el az épületet. Az egyes helyiségek használatát belépési jogosultsághoz kötve káresemény bekövetkeztekor a helyzet sokkal könnyebben kivizsgálható, a munkahelyi gyanúsítgatás pedig elkerülhető. A tapasztalatok szerint ezek a beléptetőrendszerek nagy mértékben képesek növelni a céges kultúra hatékonyságát.

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Mikor tudhatjuk vállalkozásunkat teljes biztonságban?

Mikor tudhatjuk vállalkozásunkat teljes biztonságban?

Minél nagyobb egy vállalkozás, minél több helyet foglal el fizikailag és virtuálisan, minél nagyobb szeletet birtokol egy adott piactól, annál többféle veszéllyel, kockázattal kell szembenéznie. Egy cégvezetőnk tehát lehetőségeihez képest a lehető legjobban fel kell készülnie, hogy megvédje vállalatát, alkalmazottait és értékeit. Ahogy a mondás tartja: Ha békét akarsz, készülj a háborúra.
Google Analytics Alternative