A beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszerek ismérvei

Aligha van olyan vállalati feladat, amit olyan széleskörű ellenszenv övezne, mint az adminisztrációt. Egy cégvezetőnek ezzel foglalkozni időrabló, unalmas és meddőnek tűnő munka, amely nélkül azonban a hatékony működés nem lehetséges. A megoldás erre az automatizálás. A munkaidő nyilvántartása, túlórák és szabadságok, a munkabér kiszámítása, az erőforrások elosztása valódi rémálom lehet, ha hagyományos módszereket alkalmazunk. A folyamat azonban mindenki kényelmét szolgálva egy munkaidő-nyilvántartó rendszerrel forradalmasítható.

 

A rendszer egyik eleme a beléptetés – az alkalmazottak valamilyen módon (általában mágneskártyával vagy akár biometrikus módon), azonosítják magukat, s a rendszer regisztrálja, mikor érkeztek, mikor kezdődött meg munkaidejük, és persze mikor végződött. Maga a „becsekkolás”, röpke másodperceket vesz igénybe, egyetlen automatikus mozdulatot követel csak meg az alkalmazottól, cserébe elkerülhetővé teszi a papír alapú, kézzel vezetett munkaidő nyilvántartást.

 

A toll és papír alkonya

A szoftver elvégzi a többi munkát, mindazt az adminisztrációt, amely órákat rabolna el bárkitől. Az adatokat így a rendszerből bárki lekérheti, a munkaórák követhetővé válnak, könnyebben megszervezhetőek a beosztások, eloszthatóak az erőforrások is.

Egy ilyen rendszer persze biztonságot is ad. Mivel a belépőknek azonosítaniuk kell magukat, nem csak azt fogjuk pontosan tudni, hogy az alkalmazottak és más arra jogosultak mikor érkeznek-távoznak, de egyben az illetéktelen személyek számára is lehetetlenné tesszük a belépést.

 

Hogyan válasszunk beléptető rendszert?

A megfelelő biztonsági szint kiválasztása egyéni igényeinkhez képest lehetséges csak – a cég tevékenységi köre, policy-je, az épület jellege és más tényezők adják meg, hogy milyen szigorú intézkedésekre van szükség, s ezt a döntést a cég vezetőinek alapos mérlegelés alapján kell meghozniuk.

 

Praktikussági szempontból érdemes olyan rendszert választani, amely kellően önálló, azaz áramkimaradás esetén is megőrzi az adatokat, pontosan méri az időt, és lehetőséget biztosít ilyen esetben az épület elhagyására, szükség esetén a belépésre is.

 

Ezen felül is felmerülnek még mérlegelendő szempontok – például hogy a rendszer távolról is vezérlehető legyen, hogy az amortizációt csökkentendő érintés nélküli azonosítással működjön, hogy az illetéktelen behatolók, hekkerek ellen megfelelő védelemmel legyen ellátva, lehetőleg magyar nyelvű interfésszel rendelkezzen. A praktikusság miatt rengeteg kérdést kell mérlegelnünk, ezért mindenképpen érdemes megbízható szakemberrel konzultálni, tanácsot kérni.

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

 

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Rádiófrekvenciás kommunikáció

Rádiófrekvenciás kommunikáció

A rádiófrekvenciáról, a rádióhullám tulajdonságairól, és a rádióhullám alkalmazásáról
Google Analytics Alternative