Mit mérlegeljen egy cégvezető biztonságtechnikai rendszerek választásánál?

Ahhoz, hogy egy vállalkozás számára megfelelő rendszert választhassunk ki, fel kell mérnünk az igényeket, lehetőségeket és az elérhető opciókat is. A mérlegelés, illetve a szakemberrel való konzultáció ott kezdődik, hogy meghatározzuk, mit is akarunk ellenőrizni – megfigyelni, illetéktelen behatolás ellen védeni.

Az igények és az anyagi lehetőségek ismeretében meg lehet határozni a legoptimálisabb rendszert, azon belül a megfelelő típusú eszközöket. Fontos például tisztázni,hogy a kamerákhoz való hozzáférést hogy oldjuk meg. Ha egyetlen raktárt vagy irodát figyelünk, elegendő lehet egyszerűen az adott számítógépekre, okoseszközökre megoldani a streamelést, ha komolyabb létesítményt, akkor már szükség lehet egy biztonsági központ kialakítására is. Ez persze költségesebb is, nem csak az eszközbeszerzések és a szükséges munkaerő, de az energiafelhasználás miatt is.

 

Minden részlet a helyén legyen

A rendszer energiahasználata is fontos szempont lehet, hosszú távon sokat fizethetünk egy olyan rendszerért, amely nem működik költséghatékonyan. A költséghatékony rendszer az, amely a lehető legkevesebb áramot fogyasztja, esetleg megújuló energiaforrásból biztosítható a szükséges áram. A telepítő szakember erre is mindig tud optimális megoldást, jó termékeket ajánlani.

 

Előre gondolkodjunk

Érdemes a rendszert egyben megterveztetni i, hogy minden kompatibilis legyen, és a rendszerink valóban integráltak legyenek egymással. A vagyonvédelmi cégek, és rendszerintgrátorok tervezői rendelkeznek olyan termék- és szaismerettel, hogy a felhasználó igényeinek rövid és hosszú távon is leginkább megfelelő, költséghatékony, hibamentes működést biztosító, megfelelő méretű hálózattal bíró rendszert tervezzenek, majd telepítsenek.  Amikor az árajánlatokat hasonlítjuk össze, nagyon fontos, hogy „almát az almával, körtét a körtével” hasonlítsunk össze. Lefordítva tehát: jól nézzük meg, hogy azonos műszaki tartalmú rögzítőre, érzékelőre kaptunk-e pl árat, hogy milyen extrák fizetendők pluszban egyik vagy másik ajánlat esetén – pl. szerelési anyagok, munkadíj, szoftverek ára, stb.

 

Gyakran rájövünk, hogy az elsőre kcisit drágábbnak tűnő ajánlat végül olcsóbb, mert olyan garanciák, kapcsolódó szolgáltatások, szoftverhasználat, van az árban, ami a másikban nincs. Esetleg a jobb felbontású, nagyobb látószögű, de kicsit drágább kamerából elég kisebb darabszám is.

 

Végül a garanciát is figyelembe kell venni – a szoftverre és a hardverre egyaránt megfelelő garancia kell, hogy rendelkezésünkre álljon, különben jelentős anyagi veszteség érhet meghibásodás esetén.

 

Egy cég vezetőjeként ilyen komoly döntés meghozatalakor a minden szempontból elvégzett alapos mérlegelés és tervezés az, amely megszülheti a jó befektetést. Ha kell szakemberekkel, biztonságtechnikai cégekkel is egyeztessünk, így megkímélhetjük magunkat egy esetleges rossz választástól és az ezzel járó kényelmetlenségektől és pluszköltségektől.

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy riasztórendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

 

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

GPRS tudástár

GPRS tudástár

GPRS jelentése, a csomagkapcsolt megoldás. Lényege az állandó on-line kapcsolat mellett adatforgalom alapú átvitel, és elszámolás. A technológiát használják a biztonságtechnikában.
Google Analytics Alternative