Láttuk, rögzítettük, visszakerestük…

Azt már tényként kezeljük és alap dolognak tartjuk, hogy egy-egy rendelésünket követjük az interneten keresztül, a megadott tracking számok alapján az éppen aktuális státuszról akár a mobiltelefonunkra vagy táblagépünkre is azonnal, on-line megkaphatjuk az információkat.

Végfelhasználói szemmel ez egyszerűnek tűnik, de akik biztosítják ezt a fajta szolgáltatást, azok tudják, hogy az egyes szállítmányok mögött milyen plusz feladatok és megoldandó kérdések állnak. Nekik segítenek azok a kamerás megoldások, melyek könnyebbé és gyorsabbá teszik a mindennapokat és olyan innovatív megoldásokat használnak, melyek segítségével egy-egy problémás momentum könnyen és gyorsan tisztázható a megfelelő képi bizonyíték feltárásával.

Fontos megjegyezni, hogy a kamerás rendszerek többsége általában reaktív jellegű, azaz egy bizonyos esemény után fogják csak a képeket visszanézni, elemezni a történéseket. Azt mindenki elfogadja, hogy egy adott raktárban, logisztikai központban fontos tudni azt, hogy az adott áru mikor érkezett be, hol rakodták ki, melyik tárolási helyre került, onnan ki mikor vette le és mennyi lett belőle átadva a szállítónak / megrendelőnek. Komplexnek és bonyolultnak hangozhat elsőre, hogy mindezt kamerás rendszerekkel is lehet – és kell – ellenőrizni, nem csak az adminisztrációra kell támaszkodni. Sokszor volt már olyan helyzet, ahol téves kiadás miatt a szállító / megrendelő nem kapta meg a rendelt teljes mennyiséget, utólag kamerák felvételét kellett elemezni hosszú órákon át, hogy az adott raktárban melyik helyről ki mennyi dobozt pakolt le és azt hová vitte.

Azért az jó hír mindenkinek, hogy a szalagos magnók korszakának vége és az ilyesfajta „nyomozások” ideje a megfelelő videó technikai megoldásokkal minimálisra csökkenthető. Jó példa erre az AVIGILON központi rögzítő szoftver megoldása, mely az ORACLE alapú adatbázisában a képeket egyenként indexálja és a szükséges információkat akár mellé is fűzi. Egyszerűen tudjuk integrálni a szállítólevél sorszámokat, ki és bevételezési jegyek azonosítóit illetve ezen bizonylatok tartalmát is a videó képanyaghoz. Ez az úgynevezett POS tranzakciós csatornán keresztül úgy tárolódik el az adatbázisban, hogy mindig a megfelelő kameraképekhez van csatolva az információ és elég nekünk a bizonylat számot beütni, másodperceken belül megjelenik a hozzá tartozó képanyag.

A megfelelő részletességű kamerákat használva (itt a kamerakép felbontásáról van szó) akár a dobozok megszámolása, egyenkénti azonosítása is lehetséges.

Az alábbi linken jól szemlélteti a videó, hogyan is működik ez : http://www.youtube.com/watch?v=4b_FD_1n4eM

Másik fontos dolog az áru mozgásának megfigyelése akár a kamion parkolóban akár a raktári sorok közt. Erre is jó példa az alábbi videó.  http://www.youtube.com/watch?v=iMW66Uke-_Y   A lényeg az, hogy a képen nekünk elég csak a megfelelő részletet kijelölni és megadni a keresés intervallumát és a szoftver kis miniatűrökben megmutatja, hogy azon a területen mikor mi történt, egy-egy kis ablakra kattintva pedig tovább szűkíthető a keresés. Ez csak egy példa a számos felhasználásra, de mivel az AVIGILON IP CCTV rendszer ingyenes demot biztosít, bárki élőben is kipróbálhatja a forgalmazónál (marketing@dsc.hu).

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy kamerarendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

A biztonságtechnikai rendszerek - riasztó, biztonsági kamera, kaputelefon - szerelés szakértelmet igénylő feladatok. Nagyon fontos, hogy csak a megfelelő képesítéssel, sokéves tapasztalattal és számtalan referenciával rendelkező szerelőt válasszon! Laikusként nagyon nehéz eldönteni, ki tekinthető jó szakembernek.
 
Szívesen segítünk! Adja meg a következő adatokat és az Ország bármely területén tudunk kipróbált, megbízható telepítő szakembert ajánlani, aki garantáltan profi és korrekt.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

IP átállás

IP átállás

Kamerarendszer választásnál az egyik első és legfontosabb eldöntendő feladat, hogy milyen architektúrával rendelkezzen a rendszerünk. A klasszikus analóg rendszerek ára még vonzó lehet, de ha előre tekintünk, akkor mindenképpen érdemes számításba venni az IP kamerás rendszereket is.
Google Analytics Alternative