Kezemben a vállalkozás

Sokaknak ismerős probléma lehet, hogy bizony nem elég könnyű a dolgokat mindig egy kézben tartani, egyszerre tárgyalni, beszerezni és még az ügyfeleket is kiszolgálni. És itt nem annyira a személyes közreműködésre gondolok, hanem inkább arra, hogy az információ mindig rendelkezésre álljon. Ebben van sok szerepe a jól kiépített kamerás megfigyelő rendszereknek.

Kamerás rendszerből már biztos mindenki sokat látott, ha mást nem, hát a nyomozós-bűnüldözős filmekből ismeri vagy a híradásokból. Persze a helyzet azért nem ennyire bonyolult, de nem is nagyon egyszerű. Eligazodni a rendszerek sokasága között bizony nem könnyű feladat, szakember segítségét igényli – ha igazán használható dolgot szeretnénk a végén.

Az első és legfontosabb dolog, hogy definiáljuk, mire szeretnénk használni a videós rendszert. Egy kisebb üzlet esetében fontos például a bejárat, ügyféltér megfigyelése, kassza kamerával történő ellenőrzése. Egy jól megválasztott kamera esetében nem a „nagy testvér” megfigyel mindenkit elv érvényesül, hanem az a plusz biztonság, hogy a vevő egy esetleges reklamáció során milyen és hány db bankjeggyel fizetett, az eladó milyen bankjegyeket és mennyit adott vissza vagy, hogy milyen termékeket vásárolt. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a kamerák azért nagyban segítenek a bolti szarkák ellen, képi bizonyítékot szolgáltatnak vitás / rendőrségi ügyekben.

A jól megválasztott kamera behozza az árát – erre már számos példa történt. A látszólag drágának tűnő ajánlat lehet, hogy csak elsőre az, ha van mód és lehetőség mérlegelni, élőben kipróbálni, mindenképpen tegyék meg, itt is érvényesüljön a value-for-money elv.

Ha az írás címéből indulunk ki, akkor a mai mobilkommunikáció tág teret és megfelelő alapot kínál arra, hogy tényleg a kezünkben legyen a vállalkozás irányítása és a képi információ mindig elérjen bennünket. Mindegy, hogy almás vagy droidos rajongók vagyunk, telefonon vagy táblagépen fogyasztjuk a kilobiteket a mostanság fellelhető kamerás rendszerek központi egységei rendelkeznek olyan képességgel, hogy távolról is betekinthetünk a képanyagba. Így könnyen lehet ellenőrizni a raktárat, ügyfélteret, kiszolgálás folyamatosságát, ügyfélkezelés menetét még akkor is, ha személyesen nem vagyunk ott, valahol éppen útközben intézzük az ügyeket. Az már csak hab a tortán, hogy számos megoldás van arra, hogy a videó rendszer távoli felületén keresztül akár világítást kapcsoljunk be vagy esetleg kaput nyissunk ki a beszállító számára és még közben ellenőrizhetjük is a rakodás menetét – csak a képzelet és a technikai lehetőségek szabnak határt.

Ahogy fejlődik a számítástechnika és a mobil világ, velük együtt fejlődnek a videós technikák is. Hollywood filmvásznain olykor túlzottnak tűnő képi valóságok – például a jármű fényezésén tükröződő személy felismerése – már valósággá váltak és bizonyos keretek között a mindennapi életünkben is szerepet játszanak. Észrevétlenül működnek arcfelismerő rendszerek a reptereken, pályaudvarokon, forgalmas csomópontokon, amiről igazából tudomást sem veszünk. Azonban a kereskedelemben is alkalmazzák, alkalmazhatják ezeket a technikai megoldásokat, vevői szokások és analitikák előállítására, ahol képi információban mérhető az, hogy a vevők mely sorok közt mozognak a legtöbbet, mely termékeket választják legtöbbször és például a kirakat mely részét nézik a legtöbben. Ezek csak általános példák arra, hogy hogyan lehet az üzleti élet szolgálatába állítani a videós technikát, nem is beszélve arról, amikor a törzsvásárlókat a kamerák automatikusan felismerik és jelzik a személyzetnek érkezésüket, akik akár személyre szabott kiszolgálásban részesíthetik őket.

A lehetőségek adottak, a különböző kamerás rendszerek elérhető közelségben vannak, de minden esetben ajánlott megfelelő szakember közreműködését kérni.

 

Érdekli mennyibe kerülne Önnek egy kamerarendszer?

Ingyenes, gyors, egyszerű kalkulátor, az eredményt elküldjük e-mailben és pdf-ben is letöltheti!

Riasztórendszer kalkulátor

Biztonsági kamerarendszer kalkulátor

Riasztórendszer kalkulátor Kamerarendszer kalulátor

 

A biztonságtechnikai rendszerek - riasztó, biztonsági kamera, kaputelefon - szerelés szakértelmet igénylő feladatok. Nagyon fontos, hogy csak a megfelelő képesítéssel, sokéves tapasztalattal és számtalan referenciával rendelkező szerelőt válasszon! Laikusként nagyon nehéz eldönteni, ki tekinthető jó szakembernek.
 
Szívesen segítünk! Adja meg a következő adatokat és az Ország bármely területén tudunk kipróbált, megbízható telepítő szakembert ajánlani, aki garantáltan profi és korrekt.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Megbízható, leinformálható, korrekt telepítő szakembert ajánlunk.
(a kiajánlás ingyenes)

Név
Irányítószám
E-mail
Üzenet
 

Legnépszerűbb cikkek

Kamerák használata a gyakorlatban (összehasonlítás)

Kamerák használata a gyakorlatban (összehasonlítás)

Gyakorlati példán mutatjuk meg, hogy az analóg kamera és az IP kamera mennyire különbözik. Szemléltetjük, hogy azonos feladatnál milyen mértékben szolgáltatnak jobb képminőséget a digitális IP kamerák.
Google Analytics Alternative